Masterclass Persoonlijk Leiderschap

Jezelf ontwikkelen is een aangeboren drijfveer. C.G. Jung noemt dit ontwikkelingsproces ‘individuatie’, omdat het leidt tot een INDIVIDU, iemand die zichzelf is, heel, een samenhangende eenheid, en onderscheiden van andere mensen, maar niet los daarvan.

Organisaties die investeren in het Persoonlijk Leiderschap van de medewerker, werken impliciet aan het leiderschap van de organisatie in de markt. Daarom heeft Het Pad Naar Persoonlijk Leiderschap toegevoegde waarde voor organisatie én individu.

Bewust worden  van belemmeringen en de leiding nemen over jezelf, scheelt enorm in het werkplezier en effectiviteit.

De organisatie  krijgt een medewerker die  zijn/haar work-life balance belangrijk vindt en deze bewaakt, persoonlijke betrokkenheid heeft bij het participeren in de organisatie,  verantwoordelijkheid neemt en graag bij deze organisatie werkt, omdat er ruimte en belang is om zich te ontwikkelen en daarmee zichzelf én de organisatie sterker maakt. Resultaat: minder ziekteverzuim, hogere retentie en toenemende productiviteit.

Twaalf deelnemers gaan drie keer om de vier weken een weekend (vrijdag 8:45 uur tot en met zaterdag 17:00 uur) samen Het pad naar Persoonlijk Leiderschap  ontdekken en lopen. Twee maanden daarna heeft iedere deelnemer een coachgesprek om de zaag scherp te houden.

De opbrengst van deze Masterclass: een waarneembare verhoging of verbetering van

 • Zelfbewustzijn
 • Autonomie
 • In balans
 • Verantwoordelijkheid
 • Synergetisch vermogen

Wat zeggen deelnemers over de Masterclass:

 • Ik heb geleerd te denken in termen van wat ik kan doen om mijn situatie op professioneel, maar ook op privé vlak te verbeteren
 • Persoonlijk Leiderschap is meer dan een Masterclass, het is een overtuiging, een manier van denken!

Deze masterclass kan op verschillende niveau’s worden ingestoken:

 • Voor Young Professionals met minimaal 1 jaar werkervaring in het bedrijf. Zij geven zelf aan dat deze masterclass voor hen op dat moment perfect op tijd komt;
 • Voor medewerkers met 5 jaar ervaring in het bedrijf. De focus kan dan bijvoorbeeld liggen op “het scherp houden van de zaag”;
 • Voor medewerkers met 10 of meer jaren ervaring en waarvoor een ‘herbezinning’ of ‘revival’ wenselijk is;
 • Voor medewerkers die aan talentontwikkeling willen doen of hun carrière een andere wending of versnelling willen geven.
Van de deelnemers wordt het commitment gevraagd om de uitdaging en ontmoeting met zichzelf aan te gaan. Want je moet jezelf eerst tegenkomen, voordat je het kunt zijn!
Van het management wordt evenzeer commitment gevraagd in de vorm van zichtbare betrokkenheid en aanwezigheid tijdens kickoff en evaluatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>