Ontwikkeling vanuit beweging

“Onze diepste angst is niet dat we onmachtig zouden zijn. Onze diepste angst betreft onze niet te meten kracht. Niet de duisternis, maar het licht in ons is wat we het meeste vrezen. We vragen onszelf af: Wie ben ik wel om mezelf briljant, schitterend, begaafd, geweldig te achten. Maar waarom zou je dat niet zijn? Je bent een kind van God! Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden. Er wordt geen licht verspreid als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid.” Deze woorden uit de inauguratierede van Nelson Mandela zijn raak. De overtuiging dat je niet mag stralen, niet mag zijn wie je bent, houd je steevast op je plaats. Je komt geen meter verder. Ieder heeft zo zijn beweegredenen om op zijn plaats te blijven:

Angsten:

- Als ik vertel wat ik denk, word ik gek verklaard.

- Toegeven aan mijn emoties leidt er toe dat ik erdoor overspoeld wordt.

- Ik durf niet mijn werkelijke zelf te zijn.

Overtuigingen:

- Ik mag niet boven het maaiveld uitsteken!

- Ik moet me aanpassen aan mijn omgeving!

Bewust worden  van dit soort belemmeringen en de leiding nemen over onszelf, scheelt enorm in het werkplezier én in effectiviteit.

Deelnemers worden dan ook uitgenodigd en uitgedaagd om met elkaar en in groepsproces hun Persoonlijk Leiderschap op zich te nemen. Er zijn dan ook steeds alleen maar winnaars in beweging.

Door met metaforen te werken geef ik handvatten en inzicht over hoe de werkelijkheid er uit ziet. De metafoor wordt dan een referentiekader én achtergrond voor het eigen handelen.

Jij zit aan het stuur van je eigen carrière!

Jij zit aan het stuur van je eigen carrière!

 

 

 

 

 

 

 

Sturen is pas zinvol als er beweging is! Als manager is het verleidelijk om te willen sturen. Maar is er ook beweging die het sturen zinvol maakt?

 

Voor wie?

Deze training is in een brede zin toepasbaar én zinvol. Niet alleen voor die mensen die bewust of onbewust tot stilstand zijn gekomen. Ook voor hen die hun beweging anders willen richten of tot een versnelling willen komen werpt deze training inzicht op en vruchten af.  Er is geen instapniveau vereist. Ik vraag wel commitment om de beweging tot het einde toe door te zetten. Beginnen is dan ook afmaken!

 

Herkenbaar? Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor bedrijf en medewerkers kan betekenen? Kom in beweging.

Bel me voor een afspraak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>