Aanleiding

In mijn leven en werk heb ik vaak zelf geworsteld en veel collega’s zien worstelen met het krijgen en vasthouden van de regie over hun eigen leven, hun carrière, hun huwelijk enzovoort. In mijn opleidingen en tijdens mijn persoonlijke crisissen, heb ik gezien en doorleefd dat het ook anders kan. Ik ben gaan begrijpen dat wat er met mij gebeurt ook met mij te maken heeft. En ik kan daar niet aan voorbij  gaan. Dus neem ik de regie. En nu heb ik de gelegenheid om dat gedachtegoed en mijn passie ervoor, uit te dragen.

Ik heb als manager bij een groot ICT bedrijf veel mensen binnen zien komen, gesproken, zien acteren en ook weer zien vertrekken. Velen van hen gingen nadat ze hun frustraties dusdanig hoog hadden laten opstapelen, dat ze er niet meer overheen konden kijken. Bijna evenveel hielden vol totdat ze de met een burn-out aan de kant stonden. Dat is allebei zonde én onnodig. Een verspilling voor de medewerker die vertrekt en voor het bedrijf dat een goede werknemer ziet vertrekken.

Als (people)manager is dat altijd een speerpunt voor me geweest. De persoonlijke ontwikkeling en het persoonlijk leiderschap van de medewerker. Via trainingen, workshops, coachings en vele persoonlijke gesprekken had dat, vroeg dat en kreeg dat altijd mijn aandacht. En bijna altijd leidde dat tot een beweging van de medewerker, altijd een stap voorwaarts.

Bewustworden dus. Dat scheelt enorm in de levensvreugde. Bovendien is het enorm bevorderend voor de relatie en dus scheelt het in retentie. Want een medewerker die zicht krijgt op zijn frustraties en de oorzaken ervan, die loopt niet weg, maar gaat het aan.

Na mijn ontslagaanzegging op 10 september 2012 moest ik eens te meer mijn eigen persoonlijk leiderschap ter hand nemen. Ik wist zonder twijfel dat Het Leven op deze manier tegen me zei: “En nu ga je maar eens echt doen waar je werkelijk in geloofd”. Maar eerst was het tijd om te rouwen en los te laten. Daarna ben ik begonnen met bouwen aan een eigen bedrijf. Ik heb een aantal trainingsprogramma’s ontwikkeld en geschreven. En ik geloof in de kracht van een collectief. Van dingen samen doen, samen ondernemen. Elkaar inspireren op basis van gedeelde passie én het verschil daarin. Daarin schuilt kracht.

Vanuit die gedachte is AcaVooPerLei ontstaan. Een zaadje dat nu ontkiemt is en uit kan groeien tot iets moois.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>